Igazságot az egészségügyben!

EGÉSZSÉGÜGYI MINIMUM

Kezdeményező: Kincses Gyula

Követelések

A magyar emberek életesélye, egészsége ne legyen rosszabb, mint az európai uniós társaiké!

Ehhez biztosítani kell az egészség szociális-környezeti feltételeit, és a mindenki számára hozzáférhető, minőségi egészségügyi ellátást.

Vissza kell fordítani az egészségügy kettészakadását!

Meg kell állítani azt a folyamatot, ami az állami egészségügyet olcsó szegényellátássá zülleszti, és a tehetőseknek egy második piaci egészségügyet épít fel. Egy egészségügy kell, és alapvető cél, hogy senki ne legyen szegény amiatt, hogy beteg, és senki ne legyen beteg amiatt, hogy szegény! A magánegészségügy ne kényszerből választott alternatívája, hanem kiegészítője legyen a közösségi egészségügynek.

Nem csak a lakosoknak, de az államnak is kell költenie az egészségügyre!

4 év alatt az egészségügy közkiadások GDP arányos részesedését 5%-ról az európai átlagra, 7% felé kell emelni. A lakossági kiadások arányát ezidő alatt 30% alattira kell szorítani.
Méltó megbecsülésű egészségügyi dolgozókat, – valódi életpályamodellt!
Alapvető cél, hogy az egészségügy dolgozói egy munkahelyen, egy jogviszonyban tudják megkeresni a tisztességes megélhetéshez szükséges és a társadalmi megbecsülést kifejező jövedelmüket.
Az egészségügy átalakítása nem halogatható tovább!
Az egész ország területén igazságos hozzáférésű, a technológiai fejlődést követő, azonos színvonalú egészségügyre van szükség.

Fel kell számolni a hálapénzrendszert!

Önmagában a béremelés és demagógia ehhez kevés, a valós okokat kezelő intézkedéscsomagra van szükség.

A betegeket tisztelő, partnerként kezelő, öngondoskodásukat segítő egészségügyet!

Eredményesen gyógyítani csak partnerként kezelt, együttműködő beteget lehet. Az átlátható egészségügy alapja a minőségi és teljesítményadatok nyilvánossága. A betegeknek meg kell kapniuk a segítséget és ösztönzést az együttműködéshez, az egészségtudatosabb élethez.

Támogatók