Közvéleménykutatás

2018 január végétől elindítjuk a közvélemény-kutatásokat az alábbi 13 országgyűlési egyéni választókörzetben:

A közvélemény-kutatásokat a választópolgárok személyes megkeresése alapján két neves társadalomkutató intézet végzi 1000 fős mintán.

Az utóbbi évek időközi választásai megmutatták az ellenzéki szavazók eltökéltségét, hogy szavazataikat az adott helyen esélyesebb ellenzéki pártok jelöltjére koncentrálva leváltsák a Fideszes képviselőket. Ezeknek a jelölteknek a megtalálását segítjük elő minden párttól független, magas szakmai színvonalú választókerületi közvélemény-kutatásokkal.

A lehető legpontosabban feltérképezzük, hogy az indulni készülő ellenzéki jelöltek közül kinek mennyi esélye van arra, hogy az induló jelöltek különböző kombinációi mellett győzelmet érjen el a kiválasztott kerületekben, és hogy ebből milyen következtetéseket lehet levonni más hasonló választókerületekre nézve.

Adatbázisainkat megosztjuk az ellenzéki pártokkal, hogy a köztük zajló és sokszor nehezen haladó jelölt- és kampánykoordináció a lehető leghatékonyabb lehessen. Részletes eredményeinket a nyilvánosság elé tárjuk és minden lehető eszközzel igyekszünk eljuttatni a választópolgárokhoz, hogy ott is az egyes jelöltek tényleges esélyeinek a tudatában szavazhassanak, ahol a pártok közötti koordináció nem vezet elég eredményre.