Szóvivőink

Zajtai Barbara

Barbi

Zajtai Barbara vagyok, 26 éves. Főállásban analistaként dolgozom, mellette pedig marketingmenedzsmentet hallgatok. Egészen 2017 tavaszáig nem követtem komolyabban a politikát, ekkor viszont fordulóponthoz érkeztem: úgy éreztem, tennem kell valamit a társadalmi igazságtalanságok ellen, a Közös Ország Mozgalom pedig olyan célt fogalmazott meg, amellyel teljes mértékben azonosulni tudok. Legfőbb tartozékaim: erős igazságérzet, lelkesedés, mosoly.

Vörös Eszter

Eszter

Vörös Eszter vagyok, 22 éves, szociológus, leendő közösség- és civilfejlesztő szakember. Az igazságosabb választási rendszer nem szexi téma, azonban beszélnünk kell róla. A koromból adódóan a korábbi rendszerváltásnál nem lehettem jelen, azonban a mostani rendszerszintű reformért való küzdelemből nem szeretnék kimaradni.

Mészár Anna

Anna

Mészár Anna vagyok, felelőssége tudatára nemrég ébredt állampolgár, kulturális antropológus, felhasználói élmény kutató, sokáig jászberényi, most már budapesti, majdnem 27, épphogy 26 éves. Vagyok még szerető és szeretett élettárs, hálás és mindig lelkiismeret-furdalással terhes testvér és gyerek. Kezdő sofőr. Nő. Hazáját szentimentálisan szerető magyar.

Dr. Budija Szilvia

Szilvia

Budija Szilvia vagyok, 41 éves, Budapesten élek. Jelenleg egyéni vállalkozóként belsőépítészeti tervezéssel foglalkozom, de – szakmahalmozóként - korábban voltam már jogász, kontroller, műszaki menedzser és még sok minden más is.

A mozgalomhoz az első körben csatlakoztam, mert hiszek abban, hogy mindig az alapok rendbehozatalával kell kezdeni, ha hosszútávon jól működő megoldásokat keresünk. Egy demokratikusan működő jogállamban a választási rendszer alapvetően határozza meg, hogy kik és milyen érdekeket képviselnek a törvényhozásban és a kormányzásban, valamint azt is, hogy ezt milyen a felelősséggel teszik. Valós visszacsatolás nélkül minden rendszer torzult működést mutat. Ennek tudatában nagy örömmel és hittel veszek részt abban a munkában, amelynek célja egy igazságos választási rendszer kialakítása.